INTERNATIONAL QMX JOURNAL GENEL YAYIN İLKELERİ
QMX JOURNAL;
Uluslararası hakemli ve endeksli e-dergi statüsü ile hareket edecektir. Yayın aralığını 2022-2023 yılda 1 kez (Aralık), 2024 yılı itibari ile AYLIK olarak belirlemiştir.
Makale kabullerinde özgünlük, araştırma odaklı olma ve etki unsurlarını dikkate almaktadır.
Dergi sistemine gönderilen makaleler, hakem süreci olumlu olarak tamamlanmış olsa dahi, çalışmanın yayımlanıp yayımlanmayacağı kararı editör kurulunun kararına bağlıdır.
Yayınlanmak üzere gönderilen makalelerin daha önce yayınlanmamış olması veya sisteme yüklendiğinde başka mecralarda yayın değerlendirme sürecinde olmaması gerekir. Bu konuda yayın etkinliğinden kaynaklanması muhtemel herhangi bir sorunun sorumluluğu yazara aittir.
Yalnızca özgün ve bilimsel makalelere ilişkin metinleri yayınlamaktadır. Atıfta bulunmak şartı ile kongre ve sempozyum bildirileri de makale çalışması olarak yayınlanabilir.
Gönderilmiş ve/veya yayınlanmış çalışmalardan kaynaklanması muhtemel herhangi bir yasal, hukuksal, ekonomik ve etik sorumluluk, söz konusu yazı yayınlanmış olsa bile yazarlarına aittir. Dergi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.
Yayın dili TÜRKÇE ve İNGİLİZCE'dir. Ancak RUSÇA ve ARAPÇA dillerinde de yayın kabul edilebilmektedir.
Dergi sistemine yüklenmiş çalışmalar, yayın öncesi herhangi bir aşamada, yazar tarafından geri çekilmek istenebilir. Yazarlardan makalesini çekme nedeni aranmaz. Çalışma yazarın talep ve isteği doğrultusunda iade edilir. Ancak yayınlanmış olan çalışmaların yayından kaldırılma talebi asla kabul edilemez.
QMX JOURNAL MAKALE YAYIN SÜRECİ
QMX JOURNAL makale yayın süreci aşağıdaki süreçlerle işlemektedir:
Sorumlu yazar öncelikle dergi sistemine kayıt olmalıdır. Bilgilerin eksiksiz şekilde doldurulması yazar ile kurulacak iletişimin etkinliği açısından önemlidir. Üye kayıt bilgileri dergi yönetimince gizli tutulur ve herhangi bir kurum ve kuruluşla paylaşılmaz.
Üye kaydı sonrasında makale yüklemeden önce çalışmanın benzerlik raporu alınmalı ve sisteme yüklenecek halde hazır olmalıdır. Kabul edilen benzerlik oranı Maksimum %25'tir.
Makale yüklenmeden önce ana menüde yer alan telif devir formunun indirilip, doldurulduktan sonra tüm yazarlar tarafından imzalanması ve sisteme yüklenecek halde hazır olmalıdır. Telif devir formu, yayınlamış olan çalışmaların yaygınlığını sağlamak için indekslenme ve sosyal medya gibi çeşitli mecralara sunulabilmesi için talep edilmektedir.
Yazar tarafından yayınlatmak istenilen çalışma elektronik dergi sistemine yüklenmiş olması yayın başvurusu olarak kabul edilir. Bu nedenle editör tarafından yazının değerlendirilme süreci başlatılır. Başvuru aşaması ile çalışmanın yayınlanması arasındaki tüm süreçler dergi elektronik ortamında gerçekleşir ve yazar tarafından süreç kolaylıkla takip edilebilir.